Ayın Problemi
Ne kadar ve ne yediğimizi biliyor muyuz?
Ne yediğimiz ve ne kadar yediğimiz sorularına verdiğimiz yanıt yaşamımız için önemlidir. Bu yüzden herkes besin maddelerinin enerji miktarını, sağlıklı beslenmenin kurallarını ve yapısını bilmelidir.
Dahası, ülkelerin kültürel ve bölgesel farklılıkları ile insanların fiziksel yükleri de göz önünde tutulmalıdır.
Başka bir deyişle, beslenme konusunda sadece kişisel sorumluluk değil, ayrıca beslenmeyi optimize etmeye odaklı yeni mesleklerde ortaya çıkmıştır. Bu yeni branşlar, tarım, besin endüstrisi, biyoteknoloji gibi geleneksel dalların yanında, besin analizi ve toksikolojisi, biyotarım, beslenme danışmanlığı olarak ortaya çıkmıştır.
Öğrenciler beslenme miktarını ve içeriğini(kalitesini) optimize etmek üzere kurulmuş bir şirkette/enstüti de profesyonel olarak çalışırlar. Besinlerin kantitatif kontrollerini yapmak için kantitatif kontrol ve beslenme portallarının (internetten ulaşılabilir) hesaplama enstrümanları kullanırlar ve elde ettikleri sonuçları kültürel farklılıklar, ulusal ve bölgesel ve ayrıca uluslar arası bağlama da göre yorumlayacaklardır.
Konu Alanı: Doğa Bilimleri (Çoğunlukla kimya, biyoloji ve ekoloji) ile matematik bilimleri arasında, kültür ve sosyal Bilimlerle de biraz ilgili.
Süre: Ödevin somutlaşmasına bağlı olarak 1 ders saatinden (45 dk) bir kaç haftalık bir projede olabilir. Yaş Aralığı: 11 –18 yaşları
Öğrenim Boyutlarının Araştırılması
İş Dünyasına Bağlantı
Uygun Materyal:
Mevcut Materyaller
Web-sitede öğretmenler arasında tartışılabilecek soru önerileri
Bu ödev hangi sonuçları getirir?
Bu görevi yapabilmek için öğrenciler ne tür bir yardıma ihtiyaç duyarlar?
Öteki yaş gruplarına olası uyarlamalar
Görevler farklı yaş grupları için kullanılabilir, daha küçük olanlar(hesaplamalara değil de, problemlerin daha kalitatif tarafına odaklanarak), daha büyük olanlarda (biyokimya ile ilişkilendirilmiş daha analiz odaklı)
Ayın Problemi uluslararası tartışma forumu için tıklayınız.